vineri, 10 august 2018

Lacrimi pentru România

Din păcate, este începutul sfârșitului.
Modul în care au fost provocați azi manifestanții (de către forțele „de ordine”), alungându-i prin asta pe unii dintre cei pașnici și atrăgând mai mulți scandalagii care căutau bătaie, este de foarte rău augur. Sunt tactici foarte străvezii de fapt, dar pe care probabil mulți nu le observă.

Au fost sute de jandarmi care atunci când câțiva indivizi i-au atacat s-au apucat să lanseze grenade cu gaze lacrimogene, când puteau să-i ridice pur și simplu pe aceia. Și au suferit sute de manifestanți pașnici. Excese de violență care nu fac bine deloc. Care învrăjbesc și mai mult cele două tabere și care crează un spațiu mai mare de manevră pentru diversiunile următoare.

Pe de altă parte, păcat că n-au fost de 5 ori mai mulți manifestanți, pentru că atunci jandarmii n-ar mai fi îndrăznit să provoace și probabil protestul rămânea pașnic. Este clar că guvernanții au prins mult mai mult curaj fată de anul trecut, iar reacția populației este încă prea slabă. Și sunt șanse mici ca lucrurile să evolueze spre bine. Păcat.


Niciun comentariu: