vineri, 13 martie 2009

Iluminarea

S-a pogorât lumina asupra ministrului Pogea... Şi-a „dat seama” că de fapt economia românească s-ar putea să intre în recesiune în 2009. Asta după ce am avut un deficit bugetar de 5.5% în 2008, în condiţii de creştere economică puternică.

Chiar credeţi că abia acum ministrul şi-a dat seama de acest lucru evident, că n-a crezut de la începutul anului toate previziunile externe care îl dădeau ca sigur, chiar dacă le nega cu vehemenţă? Acum a fost doar obligat să recunoască, în cadrul negocierilor cu FMI pentru un împrumut fără de care s-ar risca mişcări populare de amploare (pentru că pe ei doar asta-i interesează, linişte ca să poată fura în continuare). Acum, recunoaşte un -1%, lăudându-se că stăm mai bine decât multe ţări europene. Dar realitatea e mult mai tristă, se va ajunge la scăderi mult mai mari pentru că economia românească este un castel construit pe nisip – avem bugetari, bănci şi comerţ, în timp ce industria, agricultura şi turismul sunt la pământ.

Minciuna şi nesimţirea ajung la cote din ce în ce mai mari la guvernanţii noştri, încurajaţi de lipsa de reacţie din partea publicului. Ca şi în anii de după Revoluţie, se continuă politica de minţire sistematică a populaţiei şi de tărăgănare a unor măsuri cu adevărat utile pe termen lung, doar cu scopul îmbogăţirii rapide între două alegeri...

Niciun comentariu: