luni, 3 noiembrie 2008

REMAT politic


Se apropie din nou alegerile... Toţi aleargă după voturi ieftine, voturile oamenilor care uită repede. Alte măşti, aceeaşi piesă. Cu aceeaşi actori, reciclaţi deja de prea multe ori...

Acum câteva zile, Tăriceanu tuna şi fulgera pe la Câmpina în faţa unor muncitori despre tupeul profesorilor, bogaţii cu 14 sporuri salariale, care mai vor şi mărire de 50% tocmai acum, când ţara şi ”oamenii muncii” o duc greu. Încercarea prea transparentă de învrăjbire, demnă de mintea minusculă a premierului carpatin, sper să nu ţină şi oamenii să aibă destul discernământ încât să dea la alegeri, lui şi celor de teapa lui, ceea ce merită. Adică un buletin de vot alb... Sau mai bine, anulat, pentru că în România tuturor posibilităţilor, n-am încredere că buletinul pus alb în urnă va rămâne alb până la numărătoarea voturilor.

Am votat până acum la toate alegerile, ”mi-am făcut datoria de cetăţean” chiar dacă aveam ca cea mai bună opţiune doar ”răul mai mic”. De data asta, nu voi mai alege răul mai mic. Până când va apărea pe liste cineva care să merite votat, voi desena pe buletinul de vot o căsuţă în care voi scrie ”fără reciclaţi şi hoţi” si voi pune acolo ştampila.

Iar în privinţa propagandei de tip: ”n-ai votat, n-ai dreptul să te plângi” - cine a votat a girat cu votul său starea de lucruri de după alegeri, aşa că cei care au votat ”răul mai mic” n-au dreptul să se plângă. Cei care n-au votat pentru că n-au avut cu cine, sau şi-au anulat votul, au tot dreptul să ceară o schimbare adevărată.

Fără reciclaţi şi hoţi în politica românească!

PS: Sunt ferm în favoarea reciclării materialelor, dar consider că odată cu generaţiile din societate ar trebui să se schimbe şi cele din politică, iar ideile să evolueze. Noi batem pasul pe loc de aproape două decenii, cu aceeaşi şefi incapabili de evoluţie.

Niciun comentariu: