vineri, 13 august 2010

Minusuri

Au venit primele salarii "ajustate" cu minus 25 de procente... În fapt, scăderea a fost mai mare, pentru că şi sporurile (valoarea lor procentuală) au scăzut cu 25% - undeva pe la o treime...

Am avut azi plăcuta surpriză de a afla că şi diurna pentru o deplasare în străinătate în interes de serviciu pe care am efectuat-o deja a scăzut cu 25%! Adică voi primi doar 75% din banii cheltuiţi, pentru că aşa "zice legea"! Legea se referea însă la tăierea salariilor, diurna nu intră în categoria asta. Apoi, este furt pe faţă, pentru că nu a scăzut în Europa costul vieţii pentru că e criză în România!

Nu e ziua de 13 de vină... Din păcate hoţia legiferată a devenit obişnuinţă pe la noi.

3 comentarii:

Hogarth spunea...

Asta inseamna ca va trebui sa-ti cauti finantare privata, la fel ca aia din Europa, de care mentionezi. Statul nu e obligat sa te finanteze, de fapt, ar fi de preferat sa opreasca definitiv robinetu' de bani si sa inceapa sa respecte proprietatea privata, pentru ca, daca nu ai aflata pana acum, banii tai de diurna sunt furati prin taxe si impozite din veniturile mele.

Miruna Marinescu spunea...

si asta e doar inceputul ...

Ovidiu Teşileanu spunea...

Spre deosebire de multe căpuşe ale statului, inclusiv aşa-zise firme private, caut şi finanţare privată, şi îmi plătesc multe cheltuieli care ar trebui suportate de instituţie din salariul propriu (ăla redus cu 25%). Dacă statul nu finanţează cercetarea, pe termen mediu ţara respectivă nu mai face doi bani - şi asta afectează pe toată lumea trăitoare în acea ţară... M-am săturat de cretinii care consideră cercetarea o cheltuială şi nu o investiţie.