marți, 7 septembrie 2010

Letargie

Ni se spune că de anul viitor vor crește mult contribuțiile (la fondul de pensii, șomaj, sănătate). Nimeni nu protestează vizibil.

Președintele anunță că ar fi bine să mai prelungim acordul cu FMI și să mai ia România 13 miliarde împrumut - desigur, doar așa, de siguranță. Se pare că nimeni nu-și mai amintește de ”centura de siguranță” de 20 de miliarde care de fapt a mers în deficitul bugetar, pentru că nimeni nu protestează în stradă.

Lumea pare încântată de ”ruptura” Băsescu-Boc, când cu remanierea, acesta din urmă nerespectând, în opinia unora, directivele băsiste. Nimic mai fals! Remanierea e una de formă, care aduce incompetență în locul incompetenței la unele ministere și lasă incompetența deja demonstrată la celelalte. Băsescu a ordonat-o, pentru că Boc poate încă să mai încaseze niște înjurături. Asta în lipsa unei reacții populare serioase.

În concluzie, dragii noștri guvernanți au întins deja coarda până peste limitele cele mai incredibile, limite care odată trecute în orice altă țară ar fi dus la revoluții spontane! La noi, nimic, se pare că așteptăm cu resemnare mioritică să murim de foame și frig la iarnă...

Bravos, națiune!

Niciun comentariu: