duminică, 23 octombrie 2022

O întrebare

Aș avea și eu o întrebare, poate cam retorică dar foarte îngrijorătoare, după părerea mea:
Dacă marii „oameni politici” și marii „strategi” cu epoleți care conduc lumea în ziua de azi nu vor fi în stare să evite escaladarea unui conflict regional într-unul nuclear, cum am putea oare să credem că vor reuși să mențină un conflict nuclear regional, să-l limiteze la „câteva tactice”?!? Asta ar necesita mult mai multă finețe diplomatică, de care chiar nu cred că am putea să-i bănuim!
Între timp, lumea se obișnuiește cu războiul și știrile devin dominate ba de încă o scumpire la gaze și curent, poate încă o creștere a numărului de cazuri Covid, și pe nebăgate de seamă cataclismul este tot mai aproape... Ușurel-ușurel, nu ca în 1962, când criza rachetelor (apropos, se împlinesc fix 60 de ani de atunci!) a fost o criză acută care a determinat o puternică reacție publică, reacție cvasi-inexistentă acum.
Despre ce ar însemna un război nuclear, puteți citi aici. De remarcat faptul că în simularea loviturilor rachetelor intercontinentale Europa este deja distrusă integral de rachete cu rază scurtă și medie de acțiune...

Niciun comentariu: