miercuri, 25 iulie 2007

Avion cu motor

A mai zburat un porumbel din gura cuiva, şi uite iar motiv de scandal... România are imperioasă nevoie de unul sau mai bine două avioane prezidenţiale. Cu tot tacâmul în ceea ce priveşte sistemele de securitate şi comunicaţii.

Evident, alte partide n-au pierdut ocazia de a protesta într-un mod ieftin şi populist.

Ceea ce poate nu se ştie e că există compania ROMAVIA care este obligată prin lege să asigure transportul guvernului şi preşedintelui. Compania deţine deja avioane, şi începe un proces de modernizare/înnoire. Aşa că, în concluzie, despre ce era tot scandalul? Nimeni nu s-a opus ca Romavia să cumpere avioane, proiectul de modernizare a fost aprobat. Dar când Băsescu, cu tendinţele de grandomanie bine-cunoscute, a pronunţat cuvintele "aeronavă prezidenţială", toţi populiştii de tarabă au sărit în sus - cum dom'le, când oamenii mor de foame noi cumpărăm avioane de sute de milioane de euro?

Ei bine, asta e situaţia. Cumpărăm oricum avioane de sute de milioane de euro, cu toată harţa de suprafaţă dintre preşedinte şi restul lumii. Pentru că toţi şefii noştri vor să călătorească pe banii publici în totală siguranţă, şi unde au ei chef.

Oricum, chestiile gen statul în aer timp de o zi fără realimentare, cum zicea preşedintele, mi se par aberaţii de om care tot mai vede războaie (reci sau calde) peste tot prin jurul lui. Sper doar să n-aibă dreptate...

Niciun comentariu: