luni, 19 mai 2008

Somnul raţiunii naşte monştri

România, ca şi celelalte ţări din Estul Europei, a fost după căderea comunismului un teren pe care s-a aplicat un capitalism sălbatic, voit nereglementat, în care s-au reparcurs greşeli pe care ţările vestice le-au depăşit cu câteva decenii în urmă. Asta în folosul foştilor activişti de frunte, metamorfozaţi peste noapte în capitalişti convinşi, patroni de fabrici şi bănci.

Din păcate românii par să nu se mai trezească din somnul care a născut deja monştri, cum ar fi miliardarii de carton, datoria externă de zeci de miliarde de euro din care nu s-au făcut investiţii etc. Ar trebui să se trezească, şi să se implice în politică astfel încât românii să aibă şi o alternativă la comuniştii cu faţă capitalistă care sunt încă şefii ţării.

Până acum am participat la toate alegerile (locale şi generale), dar pentru sesiunea următoare de generale chiar mă bate un puternic gând de absenteism. Pentru că din nou nu vom putea decât alege între rău şi mai puţin rău. Ceea ce mă reţine e că absenteismul persoanelor plictisite de circul ieftin al pseudo-politicienilor pe care-i avem nu face decât să asigure victoria PSD, care are o bază solidă de alegători din mediul rural, cu acces precar la informaţie...

Niciun comentariu: