joi, 23 decembrie 2010

Disperare

Astăzi a avut loc un eveniment fără precedent în Parlamentul României: un om s-a aruncat de la unul din balcoanele sălii de şedinţe cu intenţia de a se sinucide. Disperarea a milioane de oameni începe să se facă văzută, chiar acolo, la câţiva metri de "aleşii neamului". Incidentul s-a petrecut la începutul discursului prim-ministrului Emil Boc, iar cel care se aruncat avea în mână o bilă portocalie cu numărul 13...

Tocmai se expusese moţiunea de cenzură cu privire la legea salarizării unitare pe care guvernul intenţionează să-şi asume răspunderea. După ce rănitul a fost preluat de SMURD iar femeile de serviciu au aruncat o pătură pe scaunele murdare de sânge unde acesta a căzut, s-a continuat procedura de vot a moţiunii de cenzură, fără ca măcar să se ia o pauză de câteva ore. PSD şi PNL, invocând "decenţă", au părăsit sala de şedinţe, tocmai când, poate, ar fi avut şansa să obţină cele câteva voturi în plus necesare ca să treacă moţiunea de cenzură.

Eu, unul, nu mă mai îndoiesc de rea-credinţa şefilor Opoziţiei. Şi nici de faptul că PDL şi camarila asociată nu ezită să calce pe cadavre pentru interesele proprii.

Trist.

Niciun comentariu: