marți, 29 iunie 2021

Vaccin

N-am mai scris de ceva vreme despre pandemie. Iată că scriu acum, când „autoritățile” țopăie de bucurie că, gata, la noi s-a terminat! 

Și nu înțeleg, politicienii ăștia nu-s și ei un fel de oameni, n-ar trebui să învețe (măcar un pic, așa) din propriile greșeli?! Ne luăm la infinit această țeapă cu „la noi nu se întâmplă” și tot nu ne învățăm minte.

Avem cel mai mic procent de vaccinați din Europa (poate la concurență cu Bulgaria), iar în Marea Britanie, unde procentul de vaccinați este de 3 ori mai mare, numărul de cazuri e în creștere. Nu zice nimeni nimic de faptul că în România am ajuns pe la 50% procent de vaccinați în orașele mari, dar avem încă o mare parte a populației în mediul rural! Mobilitate mult mai mică, testare și mai mică, vaccinare nesemnificativ de mică. Este posibil ca în timpul verii și concediilor să avem o creștere pronunțată a numărului de cazuri în mediul rural, chiar dacă nu se vor contoriza decât o parte (moartea „de bătrânețe” fiind încă, în această țară înapoiată, o explicație preferată).

Este o atitudine criminală să te culci pe-o ureche acum, înainte de vânzoleala verii, să declari că România a terminat cu pandemia! Oricum oamenii sunt îndobitociți de mass-media și teorii ale conspirației.

Mai vedem spre toamnă, când o să constatăm cu stupoare că variantei Delta sau următoarelor nu le-a fost rușine să treacă granița minunatei noastre patrii și că numărul de cazuri crește galopant... Păcat că am pierdut timp prețios și milioane de vaccinuri pe care le aveam și nu le-am folosit!

Eu rămân la părerea că vaccinul ar trebui să fie obligatoriu. Nu este un medicament (se folosește paralela asta, că ar fi încălcarea drepturilor omului să fii obligat să iei medicamente) ci o metodă de prevenție colectivă, pentru care beneficiarul este în primul rând societatea și apoi individul. E normal ca statul să suporte costul lui, să nu trebuiască achiziționat din farmacii, dar este absurd să te apuci să plătești oamenii ca să se vaccineze! (cum deja au creat un precedent periculos niște state) Vaccinarea este o responsabilitate socială, o obligație pentru membrii societății.

Niciun comentariu: