miercuri, 28 iulie 2021

Drumul cu „o bandă jumate”

Accidentul extrem de grav petrecut duminica trecută lângă Bacău, precum și faptul că am circulat luni chiar pe drumul național 2 prin locul cu pricina, m-au determinat să trimit o petiție la Ministerul Transporturilor, cu următorul conținut: 

Mesajul meu, ca si al altor sute de mii sau milioane de soferi responsabili, este simplu: desfiintati IMEDIAT mizeria criminala a drumurilor cu 1.5 benzi ("o banda jumate") pe sens! Acesta fiind si cazul drumului national 2, unde au loc frecvent accidente tragice. 

Aceasta organizare a drumului, inventata de o minte bolnava in cautarea unor alternative mai ieftine la autostrazi, este o invitatie pentru accidente! Ati mers vreodata pe un astfel de drum? Ati vazut ce depasiri se fac? "La risc", ca "se da fraierul de pe contrasens la o parte"! Cum definiti "triplarea", din codul rutier, pe un astfel de drum?! Este o anomalie, o mizerie in care "smecherii" pot sa mearga (si merg!!!) cu 100-150km/h in localitati, iar de cele mai multe ori au noroc si n-o patesc, pentru ca "fraierii" se dau la o parte. Iar cand o patesc, de obicei mor si multi "fraieri" - oameni nevinovati si care conduc corect... Cum actioneaza politia pe un drum pe care majoritatea masinilor merg "intre benzi", adica intre "jumatatea de banda" si banda completa, pentru a lasa loc de trecere grabitilor? Va spun eu cum: NU actioneaza, pentru ca daca ar actiona, poate s-ar mai calma cretinii si n-ar mai fi atatea accidente.

Oricum, concluzia este una singura: trebuie desfiintata aceasta inventie diabolica a drumului cu 1.5 benzi pe sens. Nu va mai bateti joc de vieti nevinovate!

Niciun comentariu: