miercuri, 20 octombrie 2021

Bună dimineața, domnule Președinte!

 ... și bine ați revenit printre noi! Țara vă dorea aproape!

Nu, eu cred că am avut, unii dintre noi, halucinații colective când auzeam, de luni de zile deja, avertismentele specialiștilor epidemiologi privind valul 4 - în presă, la radio și televizor! Cu siguranță nu putea fi așa, deoarece acești oameni solicitau cu disperare acțiunea guvernanților de acum luni de zile, iar domnul Președinte spune că abia „acum” (ieri adică) „este momentul să acționăm”. Acum, la peste 16 la mie rata de infectare în București și multe alte localități! 

Acum două săptămâni, de exemplu, când rata de infectare în București a trecut de maximul atins în celelalte valuri ale pandemiei, nu era încă momentul. Nu, atunci era momentul pentru criza politică inventată tot de capetele lor pătrate...

Săptămâna trecută, când au fost vreo 17000 de cazuri noi raportate într-o zi, când într-una din zile au murit peste 400 de oameni, nu era încă momentul - nu, tăcere deplină în privința asta, toți politicienii erau preocupați de criza politică, de consultările cu dl Președine și de numirea „la mișto” făcută de acesta. Frumos.

Oare la cât s-a declanșat „momentul să acționăm”? 500 de morți pe zi? 400 nu erau de ajuns? Pe ce criterii? Cumva pentru că a trimis OMS-ul o delegație în România să vadă ce naiba se întâmplă în această țară ciudată, care are vaccinuri cu toptanul și nu reușește să vaccineze populația? Sau pentru că devenim un pericol pentru restul Europei și „sforarii” au simțit imboldul să scoată marioneta la declarații mobilizatoare?

Dar mobilizatoare pentru cine?! Cine mai are încredere în tandemul („binomul”) președinte-prim-ministru, după tot circul de prost gust din ultimele luni? Poate 5-10% din populație?... Restul oamenilor, care nu-s chiori sau complet îndobitociți de anumite televiziuni, văd cu ochii lor cât e de gravă situația, dar văd și incompetența și mai ales nepăsarea criminală a guvernanților - a politicienilor în general.

Puteți să vă culcați la loc, domnule Președinte! Ați dovedit (încă o dată) că sunteți complet inutil, ca și toată „clasa politică” de nivel de școală ajutătoare. Și nu doar inutil, ci chiar nociv.

Niciun comentariu: