marți, 5 octombrie 2021

Urgență

Suntem la mai puțin de 200 de locuri ocupate la ATI față de maximul atins până acum în pandemie, nu mai este nici unul liber în toată țara. Doctorii sunt disperați, avem zilnic morți cam cât într-un accident aviatic mare... Iar ritmul creșterii încă nu se domolește, suntem la peste 10 la mie rată de infectare în București și alte orașe iar numărul de cazuri nou detectate zilnic se dublează în fiecare săptămână. De-acum înainte, bolnavii care vor avea nevoie să ajungă la ATI vor muri direct, pentru că nu mai este loc.

În același timp, avem doar 30% rata de vaccinare și negaționiști care tot mai susțin că virusul nu există sau că e o gripă obișnuită. Oameni care au uitat ce-au învățat (sau ar fi trebuit să învețe) prin școli despre numere, statistică și funcții (matematice!) au „revendicări”: fără vaccin, fără mască obligatorie, fără închideri sau limitări de vreun fel! Dar și fără a spune care sunt soluțiile alternative, după capul lor! Mergem pe „scapă cine poate”, cine are noroc să nu ajungă la ATI și/sau să nu mai fie nici măcar locuri acolo?! Dacă ăsta e nivelul, mă văd nevoit să admit că numărul de animale din țara asta îmi depășește și cele mai negre așteptări...

Avem și crize politice inventate, declanșate în mod absurd și stupid de „politicieni” inconștienți, iar brambureala din politică se pare că va mai dura, cu moțiunea de cenzură votată azi. Și între timp oamenii mor. De acum trei-patru luni, de când a fost clar eșecul campaniei de vaccinare în România, ce au făcut politicienii?! NIMIC, doar circ politic ieftin pentru cea mai cretină parte a populației acestei țări. Nu paturi noi la ATI, nu campanii făcute profesionist pentru convingerea populației să se vaccineze și contracararea fake-news, nu aparate de ventilare mecanică pentru bolnavii care era clar că vor fi tot mai mulți.

Felicitări și tovarășilor de la PNL care au dat un minunat exemplu de conduită prin congresul lor, care s-a ținut cu încălcarea restricțiilor în vigoare! Și structurilor care erau obligate de lege să intervină pentru a împiedica adunarea (adică adunătura) și n-au intervenit, dovedind încă o dată că sunt slugi preasupuse ale mai-marilor zilei!


Niciun comentariu: