vineri, 29 februarie 2008

Apel către capitalişti

Acest apel este destinat stimabililor capitalişti – milionari, miliardari, etc – care au făcut şi fac averi în România. Unii sunt români (cel puţin cu numele), alţii sunt străini. Aceşti domni ar trebui să înţeleagă că un stat de drept puternic, neafiliat intereselor lor, le-ar fi în cele din urmă mai benefic decât unul condus de marionetele din parlamentul şi guvernul de azi.

Dragi capitalişti! Cei cu care v-aţi înhăitat şi pe care i-aţi pus în fruntea statului român sunt mai mult proşti decât hoţi... Iar în cazul în care nu ştiaţi deja, coalizarea cu proştii este întotdeauna dăunătoare, pentru că proştii sunt imprevizibili şi distructivi din instinct, fără intenţie.

În plus, un stat slab duce la corupţie, crearea marilor monopoluri, dispariţia concurenţei şi în final colaps economic, urmat de mişcări sociale şi răsturnări de situaţie imprevizibile, care sunt foarte de nedorit pentru dumneavoastră. Fiţi inteligenţi, mari capitalişti, şi lăsaţi statul să-şi facă treaba, chiar dacă asta înseamnă câte-o constrângere din când în când, altfel aveţi mult de pierdut şi domniile voastre.

Exagerarea nu aduce lucruri bune, iar dumneavoastră tindeţi să exageraţi acum cu transferul bogăţiei de la cei mulţi către cei puţini. Încercaţi să păstraţi o distanţă de siguranţă pentru a nu pierde situaţia de sub control – şi una din căile de a păstra această distanţă este neimplicarea în politică.

Politica trebuie făcută pentru majoritate, şi acesta este singurul mod prin care poate supravieţui şi privilegiata minoritate. Altfel, capitalismul devine autodistructiv.

Niciun comentariu: