vineri, 9 ianuarie 2009

Bâlbâieli

Iar bâlbâieli? Primele hotărâri ale noului guvern român, aşa de faţadă cum au fost, sunt din nou însoţite de bâlbâieli, greşeli urmate de cârpeli, răzgândiri... Lumea îndobitocită de televizor stă şi se uită ca la un spectacol prost la aceşti politicieni incapabili nu numai de funcţiile în care sunt, dar incapabili de cel mai elementar bun simţ sau urmă de inteligenţă.

Calea nu este întoarcerea la perioada dinaintea Revoluţiei, nostalgie reluată cu atât prost-gust în programele de Revelion, ci ceva nou, o clasă politică elitistă, inteligentă şi responsabilă. O democraţie participativă şi dinamică, în care reprezentanţii populaţiei să fie aleşi şi schimbaţi rapid în funcţie de performanţe (înţelese în sensul capacităţii de a reprezenta alegătorii).

Gata cu comunismul, gata cu capitalismul sălbatic, gata cu ingineriile financiare, gata cu întreprinderile falimentate şi vândute la fier vechi, gata cu tehnologiile învechite şi poluante, gata cu închistaţii în mentalităţile trecutului! Nu mai avem nevoie de reciclaţi, foşti comunişti sau tineri crescuţi în umbra lor.

Niciun comentariu: