sâmbătă, 13 decembrie 2008

Tăcere

De ce oare nici un politician nu s-a exprimat împotriva triplării taxei auto, în faţa nimicniciei şi minciunilor debitate de premier?

De ce este tolerată ponegrirea profesorilor pe nedrept şi învrăjbirea restului populaţiei împotriva lor de către acelaşi premier?

Tăriceanu a minţit cu neruşinare când a spus că nu trebuie trimisă justificare pentru majorarea taxei la UE. Acum, Uniunea aşteaptă explicaţii. Lui Tăriceanu însă nu-i pasă, pentru că eventualele amenzi o să le plătim tot noi, de la buget. A minţit şi când a spus că face asta pentru industria autohtonă - cei care sunt împiedicaţi să-şi aducă maşini din afară n-o să cumpere maşini noi din România. Toată lumea politică tace însă mâlc.

Zilele acestea s-a dat ştirea că mărirea cu 9% a salariilor din învăţământ va fi făcută din "fondul de rezervă" bugetar. Pentru a crea o imagine negativă despre profesori. Nimeni n-a protestat, spunând că în bugetul aprobat pentru învăţământ erau bani şi pentru o majorare de 100%, până cînd Guvernul a tăiat fondurile la rectificarea bugetară.

Explicaţiile tăcerii ţin de troaca unică a politicii româneşti, politicieni de dreapta-centru-stânga legaţi prin mafii şi afaceri ilegale care în aceste momente nu exclud nici o posibilitate de combinaţie, pentru binele lor şi răul nostru în următorii 4 ani. Apropos, de ce nu ne explică nimeni de la PD-L de ce sunt aşa indispensabili cei de la UDMR la guvernare? De ce e obligatoriu ca un partid cu 6% din voturi să fie zeci de ani la guvernare? Poate pentru că, fiind tot timpul în guverne din '90 încoace, ungurii ştiu multe despre mulţi, cu care au furat cot la cot de la Revoluţie încoace.

Niciun comentariu: