duminică, 27 septembrie 2009

Răspundere

De curând, iresponsabilul şi incapabilul guvern Boc şi-a... asumat răspunderea pentru nişte legi care ar fi trebuit să fie importante. Legea Educaţiei şi legea salarizării unice ar fi trebuit să fie legi scrise temeinic, cu responsabilitate, cu consultarea tuturor părţilor implicate, ele urmând a se aplica şi a avea efecte pe termen lung. În schimb, au fost scrise „pe genunchi”, sub presiunea unui termen de finalizare absurd fixat de ştim noi cine. S-au făcut în ultimele zile o grămadă de ilegalităţi, cum ar fi modificarea structurii examenelor din învăţământ după data de 1 septembrie, sau „îmbunătăţirile” aduse legilor de Boc&co după ce ele fuseseră depuse la Parlament pentru asumarea răspunderii.

Apoi, când în mod previzibil a picat moţiunea de cenzură, big chief a venit cu o propunere bombă: micşorarea Parlamentului, vorba lui Năstase – după chipul şi asemănarea prim-ministrului. Oamenii săraci cu duhul au sărit de bucurie pentru anunţata măsură populistă, cei mai cu capul pe umeri şi-au dat însă seama că e doar încă o spoială pentru a mai atrage câteva voturi la alegeri. Discursul „politic” se transformă pe zi ce trece în bălăcăreală de prost-gust, fiecare vrea să se ridice un pic mai sus în mocirlă pe cadavrele opozanţilor, pentru a mai câştiga nişte... alegeri...

Până când, stimabililor????

2 comentarii:

duke2007 spunea...

Eu unul nu mai inteleg nimic! Au schimbat iarasi admiterea in liceu, au modificat regulile bacalaureatului...s-au cacat pe ei in continuu...Si cu scandalul Nica la fel...Pariez ca nu se va intampla nimic...Papagalul de Geoana e lipsit de "cojones" ca sa faca vreo miscare barbateasca! O tara pe cale de dispartitie , asta suntem!!!Te salut!

Ovidiu Teşileanu spunea...

De ani de zile nu se intampla, de fapt, nimic. Am auzit azi ca 5000 din cei 14000km de cai ferate au nevoie de reparati capitale. Nu se face nimic, in nici un domeniu. Se taie frunza la caini si se umfla conturi in strainatate. Sictirul oamenilor ar trebui sa lase loc actiunii, sa schimbe odata clasa asta politica putreda. Altfel, da, Romania e pe cale de disparitie.