miercuri, 8 octombrie 2008

Viitorul? Să-l cumpărăm!

Recentele evenimente din lumea finanţelor, comentate în toate felurile în media, au avut (sau sper eu să aibă) şi un efect secundar pozitiv – lumea a văzut şi sper că a şi înţeles că există bani. Din cât plătim noi taxe, există rezerve enorme care nu sunt cheltuite sau sunt cheltuite prost.

Au putut fi scoşi brusc la iveală peste un trilion de dolari (şi aruncaţi practic). Dar există, şi au putut fi imediat disponibili, este ceva extraordinar! Trecând peste plângerile cu lacrimi de crocodil ale Tăriceanului (ajungem în postul următor şi la asta) că n-are bugetul bani de salarii decente pentru profesori, probabil şi România are o putere financiară mai mare decât ne imaginăm, pe care o foloseşte pentru altceva decât ce-ar trebui făcut...

Trebuie să înţelegem cu toţii că există resurse enorme (fiecare milion de oameni produc un capital uriaş) care depind, sunt la dispoziţia conducerii politice. Iar noi putem influenţa această conducere şi determina alocarea resurselor în scopuri importante şi utile. Nu trebuie să mai considerăm politicul ca o lume diferită de a noastră, evenimentele recente ne-au demonstrat încă o dată, dacă mai era necesar, că are o putere enormă asupra vieţii noastre de zi cu zi.

Niciun comentariu: