Este adevărat că mulţi au ajuns să aibă fobia cifrelor, în ziua de azi. Deja când aud vorbindu-se de numere îi ia durerea de cap. Totuşi, tovarăşii care se ocupă cu finanţele acestei ţări ar trebui să ştie să folosească şi să comunice (eventual într-o formă inteligibilă) cifrele cu care lucrează, pentru că aceste cifre reprezintă bani publici.
În loc de asta, populaţia obţine gargară şi afirmaţii nefondate, care nu ţin la cea mai elementară verificare matematică.
Bunăoară, bugetul cercetării (din nou): la trecere prin Parlament, a fost mărit cu 620 milioane lei, ajungând la nivelul bugetului din 2008. Dar cei 1.7 miliarde nu reprezintă decât 0.29% din PIB şi nu 0.57%, nimeni nepărând dispus să ne dezvăluie de unde vor veni restul banilor. În privinţa Educaţiei în ansamblu, la bugetul de 11 miliarde (ipotetic, aşa cum am mai scris) s-ar mai adăuga 12 miliarde de la bugetele locale (pentru salariile profesorilor) – din nou, nu ni se spune de unde vor veni restul banilor până la cei 34 miliarde anunţaţi de doamna Andronescu.
Mi se pare de neiertat faptul că pe site-ul Ministerului Educaţiei nu apare absolut nici o referire la bugetul ministerului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu