vineri, 20 februarie 2009

Sănătate prematură

Am auzit acum vreo două zile din gura ministrului Bazac că e prematur să ne gândim cum va fi finanţată sănătatea în semestrul 2 al acestui an.

După discuţia cu reprezentanţii sindicatelor, sus-numitul ministru a declarat presei că din a doua jumătate a anului (până la a cărei început mai sunt doar 4 luni de fapt) sănătatea va fi finanţată şi prin mecanismul de „co-plată”. Întrebarea firească a ziariştilor a fost ce înseamnă acest „mecanism”. La care răspunsul ministrului a fost că e prematur să punem astfel de întrebări...

Păi cum, prematur??? E prematur să spui sursa finanţării sănătăţii publice pe anul în curs? Sau e prematur să le spui oamenilor că vor plăti unele servicii care acum sunt gratuite, din motive de imagine? Că oricum, imaginea politicii româneşti şi a faunei care o populează este atât de deplorabilă încât cu greu s-ar putea înrăutăţi.

Poate că speră să mai păcălească lumea să-i voteze şi la alegerile pentru Parlamentul European. Iubiţii noştri conducători ar trebui însă să ştie că sunt deja ani buni de când lumea îi votează în scârbă.

Niciun comentariu: