vineri, 29 august 2008

Lumea interlopă

Din nou s-au încins spiritele în lumea interlopă craioveană. De data asta, o bătaie după o partidă de poker pe bani mulţi şi furaţi, o împuşcătură cu o armă deţinută ilegal...

Românii mai au încă până să înţeleagă că această „lume interlopă” nu este deloc paralelă cu lumea noastră, şi nici nu se intersectează doar atunci când mai auzim prin cartier sau la televizor împuşcături. Nu, dragi cititori... Lumea interlopă este lumea în care trăim şi noi, aceşti indivizi pervertiţi de bani, pe care i-au furat şi îi fură de la noi ceilalţi, sunt mai presus de lege, ne calcă pe trotuare sau treceri de pietoni cu maşini „tari” şi scapă nepedepsiţi, sunt apăraţi de poliţia şi justiţia pe care le plătim noi, sunt animale cu chipuri de (semi)oameni pentru care viaţa altora nu are decât cel mult un preţ în bani.

Aceste brute sunt produsul „tranziţiei” noastre glorioase spre economia de piaţă, spre capitalism. Pentru marii miliardari (de carton, care au trecut de această fază), sunt nişte găinari de cartier, dar ei sunt mulţi şi fură destul fiecare. Numai dacă am calcula valoarea maşinilor expuse în Craiova cu ocazia înmormântării lui Cioacă, am ajunge la câteva milioane de euro. Ar trebui să înmulţim cu un factor minim 3-4, pentru că pe lângă maşini au şi vile şi apartamente, şi apoi cu minim 2 pentru că sunt minim două tabere rivale, deci ajungem lejer la un minim furat de 10-20 de milioane de euro. Numai la Craiova... Închipuiţi-vă ce este la Bucureşti. Plus celelalte oraşe medii şi mari. Ajungem la câteva miliarde de euro. Care sunt furaţi an de an, pentru că în lumea interlopă banii sunt rulaţi extrem de rapid, pentru a scăpa de orice controale.

Indivizii care fac parte din această „lume” sunt câteva mii în toată ţara. Chiar credeţi că ar fi intangibili, dacă noi ceilalţi i-am vrea în puşcării? Eu cred că nu.

Niciun comentariu: