duminică, 31 august 2008

Starea de sănătate a ... contabilului

Poporul îşi merită conducerea pe care o are”: vrem un Ministru al Sănătăţii economist, contabil avem! Nu trecuse un an de când hotărâse desfiinţarea unor spitale „pentru că nu aduc profit” (!?), când a luat o hotărâre şi mai „măreaţă”, mai „utilă”: lansăm un „program” care să ne arate starea de sănătate a poporului român!

Zis şi făcut: milioane de oameni puşi pe drumuri, zeci de milioane de „analize” şi milioane de euro cheltuiţi, din buzunarele celor a căror stare de sănătate s-a mai înrăutăţit un pic şi din cauza asta! În sfârşit, după un an, „ministrul contabil” trage linie şi adună:

...% dintre români prezintă risc de îmbolnăvire în următorii ani (!?);

...% dintre bărbaţi şi ...% dintre femei consumă carne grasă (!?);

...% dintre bărbaţi şi ...% dintre femei consumă zilnic alcool (!?);

...% ....

Bietul contabil, cum să-i dea lui prin cap că starea de sănătate reală a poporului putea fi aflată simplu, direct, fără cheltuielile enorme făcute şi fără stresul suplimentar creat milioanelor de oameni, din fişele aflate la medicii de familie (cei care nu au asemenea fişe oricum nu au participat la „campania” ministrului!). Iar rezultatele „programului”, anunţate de „ministrul contabil”, se puteau obţine mult mai ieftin şi mai rapid prin sondaje, de care oricum nu suntem scutiţi, se fac permanent şi de către oricine şi se trag orice concluzii!

Interesant: cum oare s-or împăca, în mintea aceluiaşi om, două idei atât de „măreţe” şi de diferite: desfiinţarea unor spitale pentru că „nu aduc profit” şi realizarea unui „program” inutil, cu cheltuieli atât de mari? Care o fi starea de sănătate mintală a unui asemenea om?

Dar dacă el este sănătos mintal şi, de fapt, nu este decât unul din escrocii care au devalizat ţara asta, de aproape 20 de ani încoace? Sau, dacă este unul din cei care duc la îndeplinire „programul de desfiinţare” a poporului român, fără armate, fără război, distrugându-i Sănătatea, Învăţământul şi Cultura?

Niciun comentariu: