luni, 11 august 2008

Becali alternativ

Un Gigi Becali alternativ... Aşa după cum aţi auzit poate, Gigi Becali a anunţat că va investi un miliard de euro în energia eoliană, în Dobrogea. De acum mai bine de un an, când am auzit că achiziţionează terenuri pe-acolo, m-am gândit că o investiţie excelentă ar fi energia solară sau eoliană... Se pare că şi alţii s-au gândit, şi l-au sfătuit cum trebuie.

Sincer, dacă într-adevăr va face asta şi dacă în plus, aşa cum spunea, va da energie gratuită nevoiaşilor şi caselor de bătrâni sau căminelor de copii, îl voi recunoaşte ca pe cel mai mare binefăcător român al ultimelor decenii. Ar fi primul miliardar român care a investit în ceva într-adevăr bun pentru cei mulţi.

E adevărat că banii pe care-i are tot de la români i-a luat, dar haideţi să fim serioşi, clienţii pentru terenurile pe care le-a speculat el nu-s „oameni de rând”.

În continuare, să sperăm că Transelectrica îşi revine din imbecilitate şi nu refuză să dea avizele necesare construirii de ferme eoliene în Dobrogea: momentan sunt proiecte şi cereri de aprobare făcute (de companii române şi străine) pentru 10,000MW, din care au fost aprobate doar 2,000MW din cauza „lipsei capacităţii de transport”. Decât să se ascundă în spatele unor justificări penibile, Transelectrica ar trebui să mai tragă nişte cabluri... Sunt investiţii de miliarde de euro care aşteaptă doar aprobarea lor şi care ne-ar asigura o bună independenţă energetică, iar ei zic că n-au mijloace de-a transporta curentul...

Niciun comentariu: